Oplossingen

Een nieuwe manier
van werken

RISE3D verandert de complexiteit van onze overvolle wereld in een realistische, dynamische en meetbare 3D-weergave.

Bekijk

Digital twin
van Nederland

De basis van RISE3D is een digital twin van Nederland. Een indrukwekkende 3D-simulatie van de werkelijke situatie, nauwkeurig op 5 mm en gebaseerd op point cloud data en hoge resolutie foto’s. In deze simulatie verplaats je jezelf makkelijk naar iedere plek in het heden, verleden en de toekomst. Verricht controlemetingen, lees relevante data uit en bekijk en plaats virtuele objecten. In RISE3D vind je alles wat jij nodig hebt om je dagelijkse uitdagingen in de publieke ruimte op te lossen.

Voer automatisch krachtige analyses uit

RISE3D combineert de point cloud data uit de digital twin van Nederland met meer dan 80 andere databronnen. Door hier slimme algoritmes op los te laten kun je geheel automatisch krachtige analyses uitvoeren. Zo duren de classificatie en inspectie van bijvoorbeeld bomen of wegmarkeringen nog maar enkele seconden. Een revolutionaire manier van werken binnen de publieke ruimte.

Hoe RISE3D jou verder brengt

De digital twin van Nederland vormt de basis van RISE3D, maar daarbinnen bestaan er oneindig veel mogelijkheden. In het portaal van RISE3D vind je allerlei slimme oplossingen die jouw werk makkelijker maken. RISE3D werkt on demand en in de cloud. Je kunt het dus direct inzetten voor jouw project, op elk moment en vanaf elk apparaat.

risico management

ALLE SECTOREN

Risico management

Ga je aan de slag met een project? Dan wil je risico’s zo goed mogelijk in kaart brengen en voorkomen dat ze werkelijkheid worden. In RISE3D toets je scenarios, test je oplossingen en simuleer je werkzaamheden voordat je ze uitvoert. Allemaal digitaal, in onze nauwkeurige 3D-simulatie. Zo bespaar je enorm veel geld en tijd tijdens de daadwerkelijke uitvoering. Bovendien verbeter je de veiligheid.

workflow (1)

ALLE SECTOREN

Workflow management

Manage je workflows binnen RISE3D. Iedereen binnen het project kan altijd de status van het project inzien, krijgt meldingen voor uit te voeren acties en vindt belangrijke informatie op één plaats.

ALLE SECTOREN

Location intelligence

Gebruik onze 3D-simulatie van Nederland en onze schat aan waardevolle data om locaties grondig te analyseren. Zónder dat je de locatie in het echt hoeft te bezoeken. Door de slimme algoritmes binnen RISE3D kun je veel analyses bovendien geheel automatisch en binnen enkele seconden uitvoeren.

Maak dwarsprofielen en dwarsdoorsneden

Plaats 3D-modellen & objecten

Voer zichtlijnanalyses en zon-/schaduwanalyses uit

Maak gebruik van de geïntegreerde basiskaarten P-Dok

Creëer tours en video’s

Doe metingen en maak notities

Upload en manage kaartlagen

project management

ALLE SECTOREN

Project management

Test projectspecifieke situaties vooraf uit, zodat je zeker weet dat je werkt met juiste en volledige informatie. Zo voorkom je onnodige fouten en verklein je de kans op problemen met de planning.

tender management

ALLE SECTOREN

Tender management

Controleer hoeveelheden, toets je plannen, optimaliseer je technische ontwerpen en controleer je maatvoering. Zo elimineer je risico’s en laat je zien dat je écht overal over hebt nagedacht.

verkeers management

OVERHEID | TVM

Verkeers management

Controleer en valideer verkeersmaatregelen vooraf in de digitale werkelijkheid. Informeer stakeholders vervolgens door simulaties van de werkzaamheden te delen.

OVERHEID | NETBEHEERDERS

Asset management

RISE3D heeft alle assets in de publieke ruimte in beeld gebracht, geclassificeerd en omgezet naar meetbare puntenwolken. Slimme algoritmes zorgen er bovendien voor dat je geheel automatisch, binnen enkele seconden, krachtige analyses kunt uitvoeren. Zo heb je snel inzicht in de status van de assets onder jouw verantwoordelijkheid, zonder dat je ze op locatie hoeft te inspecteren. Dit kun je met RISE3D simpel en geautomatiseerd uitvoeren:

Classificatie en inspectie van o.a. bomen, wegmarkeringen, wegmeubilair, lichtmasten en VRI-masten

Inventarisatie van schade en rafeling aan wegen

0-metingen

Revisiemetingen

omgevingsmanagement

OVERHEID | BOUW & INFRA | PROJECTONTWIKKELING & VASTGOED

Omgevings management

Informeer de omgeving en manage verwachtingen door de toekomstige situatie te tonen in 3D. Zo wordt de informatie voor iedereen makkelijk begrijpbaar. Heel anders dan een 2D-tekening die voor mensen zonder technische achtergrond vaak lastig te interpreteren is.

architectuur

BOUW & INFRA | PROJECTONTWIKKELING & VASTGOED

Architectuur en ontwikkeling

Visualiseer en simuleer bouwontwikkelingen op een zeer realistische manier in RISE3D. Creëer digitale maquettes in een nauwkeurige 3D-simulatie van de werkelijke situatie op locatie.

Producten

Oneindig veel mogelijkheden
voor projecten in de
publieke ruimte

lifecycle

Lifecycle management

captureview-5

3D geografisch informatiesysteem

crowd

Crowdmanagement

schermafbeelding_20221227_225909

Simulaties & animaties

research

Onderzoek en inspecties

kabels

Schade- en risicomanagement kabels en leidingen

devices rise3d

Meer weten?

Neem contact op